Bij elk sportevenement komen mensen bij elkaar. Bij buitensporten is er met veel rekening te houden, gevaarlijk weer is daar zeker één van. Infoplaza is de weerprovider die op maat weersverwachtingen kan leveren voor jouw sportevenement.

Voor de sporter en de organisatie

Bij vrijwel alle sportevenementen speelt het weer een grote rol. Of het nu de wegdektemperatuur bij autosport is, of het kunstgrasveld gesproeid moet worden of dat er een oranje voetbal nodig is in de mist of sneeuw, met jouw persoonlijke weersverwachting krijg je informatie die er toe doet. Met de juiste voorkennis kunnen sporters en de organisatie eromheen goed voorbereid aan de wedstrijd beginnen en zich op de omstandigheden voorbereiden.

Het sporten in de buitenlucht zorgt ook voor veranderlijke omstandigheden voor de sporter zelf. Bij een hoge temperatuur, een hoge luchtvochtigheid en weinig wind is het lastig om hitte kwijt te raken en ligt oververhitting op de loer. Andersom kan bij een lage temperatuur en veel wind de gevoelstemperatuur een fors stuk lager liggen.

Niet alleen tijdens het evenement is het weer van belang. De bezoekersstromen worden mede bepaald door het weer. Of het regent of droog is, de temperatuur of wind bepaalt voor een groot deel de vervoerskeuze van de bezoekers. Uiteraard wordt de evenementlocatie ook blootgesteld aan het weer. Een forse windvlaag kan een hoge toren doen kantelen en met de juiste voorkennis kunnen hier voorzorgsmaatregelen op worden genomen.

Lever een topprestatie

Bij de planning van, rondom en tijdens het sportevenement speelt het weer dus een grote rol. Infoplaza helpt bij elke stap van jouw sportevenement. Neem contact op voor meer informatie hoe Infoplaza helpt met het leveren van jouw topprestatie.

Meer info weerbewaking

Foto omslag: Walther Maas