Vandaag barst in Landgraaf het langstlopende jaarlijkse openlucht-popfestival los: Pinkpop. De organisatie heeft zich voorbereid op een verscheidenheid aan weertypes, zo is het vandaag en morgen ronduit heet. We verwachten morgen zelfs een maximumtemperatuur van rond de 35 graden op het festival. Daarnaast is er nog een kleine kans op een onweersbui zondagnacht en ochtend. In de loop van zondag koelt het dan weer aardig af en kan het zelfs voor het gevoel wat fris worden. 

Vandaag en morgen waait de wind uit het zuiden en wordt er tropisch warme lucht via een Spaanse Pluim aangevoerd richting ons land en dus ook Pinkpop. Vooral in Limburg, de provincie waar Pinkpop wordt georganiseerd, verwachten we de hoogste maxima van het land. Vandaag kan het 31 graden worden, morgen zelfs 35! In combinatie met weinig wind ligt de gevoelstemperatuur nog een stukje hoger.

heet3

Morgenavond stroomt de warmste luchtsoort binnen, hierdoor koelt het maar langzaam af. Rond middernacht is het dan zelfs nog 28 of 29 graden op het festival. In de nacht stroomt iets koelere lucht binnen maar de temperatuur komt niet onder de 24 graden uit.

pinkpop2022

Zondagochtend is er nog wat ruimte voor de zon maar de kans op een bui met onweer is ook gestegen. Hoewel de meeste modellen het droog houden bestaat er een kans van 20 á 30 procent dat er een bui met onweer voorkomt. Een front passeert namelijk zondagochtend. De temperatuur loopt eerst nog iets op naar 25 of 26 graden. Echter de middag verloopt koeler met temperaturen rond de 22 graden! Dat is  gevoelsmatiger echt frisser. Ook verloopt de middag bewolkter met een enkele regenbui.

Kortom we gaan van snikheet weer tijdens vandaag en morgen, en een echte plaknacht naar zondag, naar de koelere lucht op zondag. 

(Foto: Guy Thewissen-Hakkenberg, Pinkpop 2022) 

Neem contact op

 

Meer info weerbewaking