Dit weekend staan er weer tal van festivals op het programma, zoals Defqon.1 in Biddinghuizen, Parkpop in Den-Haag en het Oerolfestival op Terschelling. In vergelijking met vorig weekend hebben deze festivals waarschijnlijk veel geluk! Want vooral zaterdag schijnt de zon flink en de temperatuur is veelal perfect voor buitenactiviteiten, maar ook met mooi en goed weer is het oppassen! 

Afgelopen Pinkstweekend hadden we te maken met een sterk wisselend weerbeeld. Daar waar de Pride Utrecht op zaterdag nog geluk had met zon, regende het afgelopen zondag en maandag nog pijpenstelen. Regionaal kwam het tot onweer en festivalbezoekers van onder andere Amsterdam Open Air hadden wel pech met de buien. 

albert

Komend weekend gaat dat anders zijn, het blijft zowel zaterdag als zondag zo goed als droog. Vooral zaterdag schijnt de zon flink en stijgt de temperatuur naar 19 of 20 graden aan de kust en op Terschelling tot lokaal 24 graden in Limburg. Maar de zonkracht is wel aan de hoge kant, de UV index ligt zo tussen de 7 en 8 op zaterdag. Hierdoor kun je al verbranden binnen 10 tot 15 minuten. Met zonnebrandcreme smeren en tijdig de schaduw opzoeken zijn geen onverstandige dingen. Ook zondag  is het perfect festivalweer, maar vanuit het noordwesten naderen wel wolkenvelden. De zon laat zich minder vaak zien en in het noorden is een spatje regen niet uitgesloten. Toch is het met nog 20 tot 22 graden en relatief weinig wind aangenaam weer. 

Meteorologische bewaking

De meteorologen van Infoplaza zijn gespecialiseerd in weerbewaking voor evenementen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Meer info weerbewaking