Dit weekend staan er weer tal van festivals op het programma in Nederland; zoals het Dominator Festival in Eersel, de Zwarte Cross in de Achterhoek en de Vierdaagse Feesten in Nijmegen. Voor al deze festiviteiten is er goed nieuws, want het weekend verloopt perfect voor buitenactiviteiten. Maar voor bijvoorbeeld de Nijmeegse Vierdaagse, die dinsdag start, wordt het billenknijpen. Direct na het weekend wordt het namelijk erg heet! 

Eerst dit weekend: perfect festivalweer! 

Zaterdag is er geregeld veel ruimte voor de zon. Met name in het zuiden en midden van ons land is de zon goed zichtbaar. In het noorden komen wat meer wolkenvelden voor, hier zou tijdens de vroege ochtend zelfs nog een lichte bui kunnen vallen. Maar al snel is het overal droog en de wind draait gedurende de dag van noord naar noordoost en is meest zwak tot matig van kracht. Hierdoor stijgen de temperaturen van 20 graden in het noordelijke kustgebieden tot z'n 24 graden in Brabant of Limburg. Kortom we hebben te maken met echt perfect festivalweer. Wel koelt het in de avond snel af en in de nacht hebben we te maken met minima tussen de 11 en 9 graden.

20220701_195559

Hierdoor start de zondagochtend fris, en wie ergens in een tentje overnacht gaat dit zeker voelen. Gelukkig warmt het met veel zon zondag snel op. De temperatuur komt zondagmiddag met een naar het oosten draaiende wind uit tussen de 22 graden in Noord-Holland tot 27 graden in Limburg. Wel trekken er soms hoge wolkenvelden met sluierbewolking over, maar de zon blijft hier goed doorheen schijnen.  

dinsdagtemperatuur

^temperatuur dinsdagmiddag om 16:00 uur zoals nu verwacht 

Na het weekend tropisch warm 

Maar na het perfecte festivalweekend staan we op de vooravond van een aantal zeer hete dagen. Daarbij ligt de temperatuur zowel maandag als dinsdag in heel het land boven de 30 graden. Op maandag stijgt de temperatuur veelal naar 30 tot 33 graden, dinsdag wordt het zelfs 34 tot 37 graden. Het kan dinsdag mogelijk lokaal nog iets warmer worden. Dat is slecht nieuws voor de organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse die dinsdagochtend van start gaat. Wandelaars zitten namelijk niet te wachten op zulke temperaturen. Vervelende dingen zoals dehydratie en zonnesteek liggen op de loer. Ook na dinsdag blijft het de hele week nog (vaak tropisch) warm. 

Meteorologische bewaking

De meteorologen van Infoplaza zijn gespecialiseerd in weerbewaking voor evenementen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

 

Meer info weerbewaking