Komend weekend barst in Landgraaf het langstlopende jaarlijkse openlucht-popfestival los: Pinkpop. De organisatie kan zich voorbereiden op een verscheidenheid aan weertypes, indien we van zaterdag op zondag de overgang naar koelere lucht maken.

 

Vrijdag en zaterdag is er sprake van zeer warme lucht afkomstig uit Spanje. Hierdoor kan de temperatuur vrijdag oplopen naar zo’n 30 graden en zaterdag zelfs tot 35 graden. Hierbij is zeker vrijdag veel zon te zien, al trekt wel wat sluierbewolking over. Zaterdag is er opnieuw veel zon, dan niet afgewisseld door sluierbewolking, maar door stapelwolken. Hierbij is sprake van een zwakke zuidenwind.

 

Zondag komt de overgang naar koelere lucht op gang. Hierbij draait de wind naar het westen, wordt matig van kracht, en er wordt meer vocht aangevoerd. De kans op een bui neemt zondag fors toe, mogelijk dat hierbij ook een klap onweer zit. Afhankelijk van hoe snel de buien precies komen kan de temperatuur nog flink oplopen. De timing van deze buien is op dit moment dermate onzeker, dat de eerste bui in Landgraaf ook kan uitblijven tot maandag. In dat geval wordt het zondag wederom (ruim) 30 graden.

Pinkpop heeft ook dit jaar de ondersteuning van Infoplaza voor de weersverwachting vooraf en de weerbewaking tijdens het festival. Bent u op zoek naar meer informatie wat Infoplaza voor uw organisatie kan betekenen, neem dan contact met ons op.

Neem contact op

 

Foto: Jan Boneschansker

 

Meer info weerbewaking