Met november op de kalender is het gelijk ook een stukje kouder geworden. Van winterweer is vooralsnog geen sprake, maar de temperatuur ligt wel op een duidelijk lager niveau dan tijdens de laatste oktoberdagen toen het nog relatief zacht was. Stijgt daarmee de kans op gladheid?

De temperaturen onder de wegen zijn op dit moment nog hoog, zo tussen 9 en 11 graden. Als in de loop van de week de nachten wat kouder uitpakken, met in het binnenland op een beschutte plek een minimumtemperatuur rond het vriespunt, dan blijft gladheid voorlopig uit.

Bruggen en viaducten profiteren niet van deze ondergrondwarmte en dus is gladheid op bruggen en viaducten niet volledig uitgesloten.

Hou de verwachtingen daarom vanaf nu weer goed in de gaten. Ook in dit nieuwsblog zullen we dit seizoen regelmatig berichten over de kansen op gladheid. Voor een specifieke gladheidsverwachting kun je een abonnement nemen op Gladheidsupport van Infoplaza

Basisgids voor gladheidsbestrijding

Wil jij beslagen ten ijs komen tijdens het gladheidsseizoen? Vergroot dan jouw kennis en download de basisgids gladheidsbestrijding.

Download basisgids

Foto: Ben Saanen